Flexweb/Ouderportaal Flexweb/Ouderportaal

Bekijk onze tarieven
Tarievenkrant 2017
Tarieven 2018

Wat gastouderopvang kost, hangt af van uw situatie en wensen
Meestal ontvangt u een tegemoetkoming van de overheid: kinderopvangtoeslag. Het tarief voor opvang via Kern Gastouderbureau bestaat uit:
•    opvangkosten: de vergoeding voor de gastouder
•    bureaukosten: de kosten voor de diensten van het gastouderbureau

Bureaukosten
Wij hanteren de bureaukosten vanaf €44,75 per maand. Vanaf een tweede kind krijgt u 50% korting op de bureaukosten. Onze bureaukosten zijn vanaf een afname van 100 uur per maand €0,78 per opvanguur (tweede kind €0,39). Vanaf 140 uur per maand hanteren wij €0,56 per opvanguur (tweede kind €0,28). Wij raden u aan een berekening te maken van uw kosten aan de hand van uw opvanguren. Daarnaast hanteren sommige gastouderbureaus geen maximum aan bureaukosten.

Geen inschrijfkosten

Wij rekenen geen inschrijfgeld. U betaalt vanaf het moment dat er gastouderopvang wordt afgenomen.

Tarieven vergelijken met kinderdagverblijf
De uurtarieven van gastouders liggen vaak lager dan die van kinderopvang. Daar staat tegenover dat u voor een gastouder ook minder toeslag ontvangt. Een gastouder is toch vaak netto goedkoper omdat een gastouder alleen de werkelijk afgenomen uren rekent. Bij een kinderdagverblijf betaalt u veelal voor 10 of 11 uur per dag. Ook worden soms de vakanties doorberekend. Bereken uw persoonlijke opvangkosten
U kunt een indicatie van uw opvangkosten berekenen via onze rekentool.

Hulp nodig?

Wij helpen u graag als u vragen heeft over de kosten van kinderopvang en de tegemoetkoming. Neem contact met ons op via 010 450 72 00. Of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Schrijf uw kind in