Flexweb/Ouderportaal Flexweb/Ouderportaal
 
 

Opvoedcoach

Opvoeden is leuk, maar soms lastig en verwarrend. Iedereen heeft weleens vragen over opvoeden. Waarom werkt mijn aanpak niet? Wat zou ik anders kunnen proberen? Hoe maak ik de avondmaaltijd weer gezellig? Vanaf wanneer kan ik mijn kind alleen laten buitenspelen? Wij hebben een professional die met u meedenkt. Hieronder staan enkele opvoedkwesties. Staat uw vraag er niet bij? Stel uw vraag dan aan onze opvoedcoach *.

  • Voor medische vragen adviseren wij altijd contact met uw dokter op te nemen. Wij streven ernaar om binnen drie werkdagen contact met u op te nemen.
31 oktober 2017

Onze dochter van 8 is een fanatieke sporter. Zij kan het ook goed. Ze speelt hockey in het eerste elftal. Het probleem is echter dat, wanneer haar team verliest of er wordt een fout gemaakt door een medespeelster, zij zo boos wordt dat ze uit het veld loopt of heel onaardig reageert. Wij vinden dit als ouders niet kunnen. Verliezen hoor toch ook bij sport?

Lees meer: Fanatiek!

06 juli 2017
Mijn zoon Tijl (7 jaar) kijkt het liefst de hele dag naar een beeldscherm. Het maakt niet uit of dit de tablet, de computer of de televisie is. Ik bedenk van alles om te doen, maar steeds weer krijg ik de vraag of hij op de tablet mag. Het voelt niet goed, maar hoe ga ik hier mee om?

Lees meer: Mediagebruik

16 juni 2017
Vraag: mijn zoon van vier jaar praat de hele dag door met mij. Hij stelt continu vragen en wanneer ik een antwoord geeft, stelt hij alweer een volgende vraag. Ik word er moe van en kan nauwelijks met mijn partner praten. Hij zit er steeds tussen.

Lees meer: Veelprater

16 juni 2017
Ik kan me voorstellen dat, dat voor jou een hele verandering is zo ineens. Gezien de leeftijd van Remco klinkt dit als verlatingsangst en/of eenkennigheid. De meeste baby’s hebben zo’n fase waarbij ze niet gescheiden willen worden van de ouder(s). Verlatingsangst en eenkennigheid komen meestal tegelijkertijd voor. Hiermee krijg je voor het eerst te maken als het kind zo tussen de 6 en 9 maanden oud is. Het is normaal gedrag dat hoort bij de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind.

Lees meer: Eenkennigheid

17 maart 2017
Onze dochter van 3 wil niet meer slapen tussen de middag. Ik denk dat ze nog wel een middagdutje kan gebruiken, want om 17.00 uur is er geen land met haar te bezeilen. Wat raadt u aan?

Lees meer: Middagslaapje